#JídloNevycházíZMódy – Restaurant Week:

Restaurant Week je jednou z největších a nejoblíbenějších kulinářských akcí na světě. Je to přehlídka nejlepších autentických restaurací. Koná se 100% v duchu #RespectFood a zero-waste. Díky inteligentnímu systému předběžných rezervací s výběrem menu nepřijde během festivalu nazmar ani drobeček.

 

Czech Samurais tým dostal jedinečnou možnost zajít do restaurace, kam se běžně nedostaneme. Pořadatelé vybrali pro první ročník ukázku toho nejlepšího, co momentálně frčí, a jaké jsou trendy. Do prvního ročníku Restaurant Week se zapojilo 25 restaurací. A my ( Ollie s maminkou) jsme tak mohli vybrat z nabídky například: Next Door by Imperial, autentického vietnamského bistra Nhà hai hành nebo steaková restaurace Dock House. Nám však padlo do oka vymazlené menu restaurace Dish Belgická. Restaurace Dish ukázala v celé své sílet to nejlepší, co momentálně frčí, a jaké jsou trendy! 

 

Maminka popisuje nevšední zážitek: „Vůbec jsem netušila, že taková akce u nás existuje, je fajn, že tento trend dorazil i do České republiky. Dámy nám vybraly prvotřídní restauraci, výběr ze dvou menu nemusím ani vychvalovat. Obsluha v restauraci byla prvotřídní, slečna, která nás obsluhovala nám vše s láskou k jídlu popsala, a trpělivě nám zodpověděla veškeré dotazy. Co bylo příjemné, je možnost upravení jednotlivých jídel, já osobně moc nesolím a tak  mi bylo vyhověno. Moc bych chtěla poděkovat za nevšední kulinářský zážitek, už přemýšlím kam se půjdeme podívat dál.“

Ollie se usmívá a dodává: “ Na festivalu mě kromě neskutečně poskládaných restaurací, do kterých se jen tak člověk nepodívá,  zaujal trendu zero-waste, tedy bez zbytečného odpadu.“

 

 

  1. Nejtalentovanější šéfkuchaři představí svá špičková menu
  2. Jedinečný zážitek v restauraci o třech chodech!
  3. Festivalová cena 790 Kč
  4. Koktejl Martini Fiero & Kinley Tonic Water (18+) jako dárek.

 

Více o akci: https://restaurant-week.cz